Yükleniyor
Ana Sayfa Hakkımızda Ödeme İletişim
Üye Ol / Giriş Yap
Sipariş Takibi
Antoryum Bakımı

Saksıda antoryum bitkisi halk dilinde diğer isimleri anthurium, mum çiçeği yada antrium dur. Antoryum bitkisi ev ortamında en kolay yetiştirebileceğimiz saksı çiçekleri arasındadır. Kırmızı çiçekleri ve parlak yeşil yaprakları ile her evin vazgeçilmez çiçekleri arasındadır.

Antoryum, Anthurium ülkemizdeki ismiyle Flamingo çiçeği çok güzel çiçekler açan bir salon çiçeğidir. Evlerde ve ofislerde bulunduğu ortama güzellik katan antoryum çiçeği, kırmızı, beyaz, yeşil ve pembe renklerde çiçekleri olan bir süs bitkisidir. Flamingo çiçeği bir Akdeniz bitkisi olmasına rağmen soğuktan koruduğunuz sürece her yerde yetişebilen bir çiçektir. Antoryum yetiştirmek istiyorsanız bakımı ile ilgili yapılması gerekenlere dikkat ederek bakımına özen göstermelisiniz.

Antoryum bitkisi doğrudan güneş istemeyen aydınlık ve loş ortamları seven bir bitkidir. Çok aşırı soğuk yada sıcaklar bitki kök ve yapraklarına zarar vermektedir. Özellikle yaz aylarında yapraklarının cam arkasında durmamasına özen gösterilmelidir. Antoryum bitkilerinde saksı değişimi 2 senede bir sağlanması gerekmektedir. Saksı değişiminde köklerin zedelenmemesi ve taze toprak ila edilerek 2 numara büyük saksıya dikilmesi uygundur. Saksı değişimi için en uygun mevsim nisan - mayıs aylarıdır.

Antoryum çiçeğinin bakımı çok zor gibi görünse de dikkat edilmesi gerekenleri bildiğinizde bakımı oldukça kolaydır.

·        Antoryum çok sıcağı ve çok soğuğu sevmez. Bu nedenle direk güneşe maruz bırakmadan dolaylı olarak güneş alacağı bir yere yerleştirmelisiniz. Soğukta asla bırakmamalısınız.

·        Flamingo çiçeği güneşe doğru eğim gösterir. Bu nedenle ara sıra güneşe bakan yönünü değiştirmelisiniz.

·        Antoryum çiçeği kışın soğuktan korunmalı ve az sulanmalıdır. Yazın ise direk güneşten korunup sık sulanmalıdır.

·        Zamanla toprağındaki besin değerleri azalacağından yılda bir kez Mayıs ayında vitamin ve mineral içeren bir gübre verilmelidir.

·        Flamingo çiçeğini çoğaltmak ya da saksı değişimi yapmak istiyorsanız henüz çiçek açmadan ilkbaharda yine Mayıs ayında bu işlemi yapmalısınız.

·        Sonbaharda çiçekleri solduğu zaman kuru ve sararmış yaprakları bir makas yardımı ile kesilerek budanır.

saksıda antoryumsepette antoryum

Sulaması yaz aylarında haftada 2 defa bol su kış aylarında ise 10 günde bir defa normal bir şekilde sulamaktır. Antoryum çiçekleri aşırı sulandığında yaprakları koyu kahverengi şekli alarak çürümektedirler. Antoryum bitkisinde en önemli faktörlerden biriside özellikle kış aylarında bulunduğu ortamın 12 °C den aşağı olamaması gerekmektedir. Özellikle kış aylarına doğru sararmış yada yaşlanmış yaprakları çiçek budama makası ile budanırsa ilk baharda daha gür bir şekilde açacaktır.

Unutmayınki birkilet çocuklarımız gibidir. Antoryum bitkiside diğer bitkiler gibi sadece su vermek ile bitki bakımı olmaz. Çocuğunuzla nasıl her gün ilgileniyorsanız bitkinizede gereken ilgi ve özeni gösterirseniz oda memnuniyetini size bol bol çiçek açarak gösterecektir.

Antoryum  Çiçeği Anlamı

Antoryum çiçeği kalp şekline benzeyen çiçekleri ile çok anlamlı bir çiçek olarak kabul edilmiştir. Antoryum çiçek anlamı olarak zenginliği ifade eder.Kırmızı antoryum aşkın zarafetini ve ateşli bir aşkı ifade eder. Çiçek buketlerinde de bu anlamı ile çokça kullanılır. Beyaz antoryum saflığı ve sadeliği anlatır. Yeşil antoryum aşkın en doğal halini ifade eder. Pembe antoryum sevgilinin en tatlı hali anlamına gelir. Güzel çiçekleri ile hem anlamlı hemde harika bir görünüme sahiptir.

Antoryum Hikayesi

Antoryum çiçeği 1800'lü yılların sonunda Kolombiya ormanlarında keşfedilmiştir. Çiçeklerinin güzelliği ve parlaklığı ile insanların dikkatini çeken antoryum yetiştirilmek üzere ormandan alınıp yaşam alanlarına getirilmiştir. Daha sonra çok beğenilen çiçek laboratuar ortamında gelişen teknolojik imkanlar kullanılarak hücre klonlama işlemine tabi tutularak çoğaltılmıştır. Ve günümüzde evleri ve işyerlerini süsleyen bir salon çiçeği olarak yaygınlaşmıştır.

Antoryum Çiçeği Zehirli mi?

Antoryum çiçeği bulunduğu ortamdaki zararlı kimyasalları ve radyasyonu temizleme özelliği ile bulunduğu ortamı arıtır. Bu özelliği ile çok faydalı bir çiçektir. Ancak yaprak ve çiçekleri yendiğinde ya da yapraklarına elinizi sürüp ağzınıza götürdüğünüzde zehirleme riski taşımaktadır. Özellikle küçük çocuklarınız varsa dikkatli olmanızda fayda vardır. Çoğaltırken, saksı değiştirirken veya budama yaparken eldiven kullanmanızda fayda vardır.

Antoryum Çiçek Açmıyor

Antoryum çiçeğiniz çiçek açmıyorsa bakımı ile ilgili yanlış yaptığınız bir şey olabilir. Toprağında vitamin ve mineral eksikliği olabilir. Hava akımına maruz kalıyor olabilir. Cereyan olan bir konumda ise açmaz. Kışın çok ya da yazın az sulamış olabilirsiniz. Bakım şartlarına dikkat ederseniz mutlaka açacaktır.