Aloe Vera bitkisi etli kalın ve uzun yaprakları ile ev ofis ortamlarında mistik bir hava oluşturan her derde deva yaprak içerisindeki jel kıvamı ile hoş bir çiçektir. Aloe vera çiçeği ev ve iş yeri ortamında rahatlıkla saksı içerisinde yetiştirebileceğiniz bir bitkidir.
Aloe Vera Fiyatı
Aloevera çiçekleri ortalama boyutlarına bağlı olarak 20 tl ile 200 tl arasında fiyatlar ile satılmaktadır. Sitemizde satılan adresinize ücretsiz gönderim yapılan aloevera çiçeği fiyatını görmek ve sipariş vermek için aşağıdaki linkli yada resmi tıklayabilirsiniz.
Aloevera Bikisi Sipariş Vermek İçin Tıklayınız.
Aloe Vera Bakımı
Aloe Vera ev, ofis ve iş yerlerinde yaşam alanlarını güzelleştiren zarif bitkilerdir. Doğada birçok türü bulunur. Yapraklarını belirli zamanlarda yeniler. Her ortama uyum sağladığı için sıklıkla tercih edilmektedir.
- Aloe vera çiçeği aydınlık sıcak ortam seven bir bitkidir. Işık alan tüm mekanlarda yetiştirilebilir.
- Kışın 10 günde 1 defa yazın ise hafta 1-2 defa ortam sıcaklığına bağlı sulanması kafidir. Sulama yapıldığında saksı içerisindeki toprağın her yerine aynı orantıda su verilmesine özen gösteriniz.
- Bitki yaz aylarında kesinlikle direk güneş altında bırakılmamalıdır. Direk güneş yapraklarının bozulmasına neden olmaktadır.
- Aloe vera yetiştirdiğiniz bitki çabuk geliştiğinden ve kökleri güç olduğundan yayvan ve geniş bir saksı kullanılması tavsiye edilmektedir. Saksının çok derin olması önemli değildir.
- Aloe vera çiçeğinin sağlıklı gelişebilmesi ve bol yaprak açması için kesinlikle kaliteli bitki toprağı kullanılmalıdır. Bahçe toprağı tarzında çamur içerisine dikmeniz durumunda bitki gevşek ve mutsuz bir görünüm sergileyip gelişimine devam etmeyecektir.
- Aloe vera çiçeği saksısı nisan mayıs ayında değiştirmeniz uygundur.
- Aloe vera çiçeğini mutlaka direk rüzgar alan yerlerden koruyunuz. İki açık pencere arasında bitki çabuk etkilenip yapraklarını sarartmaya başlar.
- Aloe vera yaprakları genel olarak çok su vermeden sararmaktadır. Bitki suyunu ayarlı verin.
- Bitkinize kesinlikle çeşme suyu kullanmayın. Aşırı klor bitkinin kök gözeneklerini kapatarak yapraklarının sağlıksız görünmesine neden olur.
- Uzun ömürlüdür
- Dayanıklıdır
- Direk güneş ışığına maruz kalmamalı
- Aydınlık fakat direk gün ışığında durmamalı
- Yaz aylarında haftada 2 defa sulanmalı
- Kış aylarında haftada 1 defa sulamak yeterli olacaktır
- Rüzgar akımı olan yerde durmamalı
- Bulunduğu ortamın sıcaklığı 15 ile 18 derecenin altında olmamalı
- Aloevera çiçeğinin toprağı senede 1 defa nisan ayında değiştirilmeli
Aloe Vera Çoğaltma
Aloe vera bitkisini çoğaltmak diğer bitkiler aksine gayet basittir. Yapılan en büyük yanlış genç daha fide bitkileri çoğaltmak için uğraşmak ve sonuç hüsran. Öncelikle çoğaltma yapmak istediğiniz Aloe vera en az 2 yaşında olmalı yaprakları sık ve sağlıklı olmalıdır.
Aloevera bitkisinin çoğaltmak için ana gövdeden ayıracağınız yaprağı suya koyarak kök yapmasını beklemektir. Yaprağı olabildiğince kök kısmından ayırmanız önemlidir.
Bitki 10 gün içerisinde kök filizlerini verdiğin de ayrı bir saksıya alarak bakım yapıp büyütebilirsiniz.
Aloe vera çiçek açarmı
Aloe vera bitkisi yerini sever uygun ortamda bakımı düzgün yapılırsa senede 1 defa genel olarak sarı avize renginde çiçek açar. Nadir olarak kırmızı çiçek açtığı da görülmüştür.
Aloe Vera bitkisi faydaları
Aloeve bitkisi doğal ilaç deposu olarak görebiliriz. Her derde deva bir bitki olan aloe vera bitkisinin faydalarını sıralayacağız.
- En yaygın kullanılan özelliği cildi tedavi etmesidir.
Bunu yaprakları kırarak içerisinden çıkan jeli cildinize sürerek uygulayabilirsiniz. - Aloevera öz suyunu içmeniz durumunda kabızlıktan eser kalmadığını göreceksiniz.
- Aloe Vera bitkisinin yaprak posası özellikle ağız içerisindeki yaralara bire bir devadır. Posanın ağız içerisindeki yaraya direk temas etmesine dikkat ediniz.
- Selüliti azaltır.
- Akne oluşumunun önüne geçer yavaşlatır.
- Saç bakımı yapar kepeği yok eder.
Aloevera Ve Cilde Faydaları Nelerdir
Aloeveranın cilde verdiği faydalar oldukça fazladır. Bilindiği üzere ilk ve en etkili faydası yenileyici özelliği olmasıdır. Bu sayede ciltte yenilenme ve gençleşme sağlar. Yenilenen ve gençleşen bir cilt zaten problemsiz bir cilt haline gelir. Bunun yanı sıra ciltte var olan sivilce ve akneler içinde inanılmaz bir etkisi vardır. Ayrıca ciltte herhangi bir sebepten dolayı çıkan yaraları da, antiseptik özelliğinden dolayı hem bakterileri yok eder, hem de yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlar, hücre yenileyici özelliği yaralarda oldukça etkilidir.
Aloevera Çiçeği Ne İşe Yarar?
İsmi özellikle sıkça kozmetik ve güzellik sektöründe duyulan Aloe Vera, Afrika da yetişen bir bitkidir. Bu bitki, tıbbi sarısabır ismi ile de anılmaktadır, fakat genellikle “Aloe Vera” ismi kullanılır. Yetişme alanı Güney Afrika olan bitki, Zambakgiller familyasına mensuptur ve sadece tek bir türü vardır. Görünümü incelendiği zaman, bu bitkinin yaprakları uzun ve etlidir. Ve yapraklar uçlara doğru ilerledikçe keskinleşir. Bu yaprakların yan taraflarında ise ufak dikenler bulunur. Bu bitki, dipten yukarıya doğru açılmakta olan bir çiçek görüntüsündedir. Aloe Vera bitkisinin boyu ise 40 ile 80 cm arasında değişmektedir. Bu bitkinin birçok türü çiçek açar.
Aloe Vera Çiçeği Yüze Sürülür Mü?
Aloevera çiçeği yüze sürülmez, sebebi ise faydalı olan kısmı çiçeği değil yaprağıdır. Yaprağının içerisinde bulunan koyu salyamsı sıvı faydalı olan kısımdır. Aloevera her derde derman olduğu gibi cilt içinde oldukça fazla faydası vardır. Özellikle iyileştirici ve hücre yenileyici etkisi ile cilde ve yüze oldukça faydalıdır.
Yaprağı kırıp içerisinden çıkan jeli yüzünüze sürmeniz faydalı olacaktır.
Aloe Vera Çiçeğine Zarar Veren Sebepler
- Çiçeğin çok fazla sulanması
- Bitkinin saksı deliklerinin kapanması ve suyun deliklerden tabağa çıkmaması
- Hastalanan bir bitkinin diğer bitkilere yan yana olması
- Toprağının kötü olması yada vitaminin yetersiz olması
Aloe Vera bitkisinin çoğaltma işlemi çiçeğin köklerinden ayırarak olur. Bitki köklerinden bir kaç kısma ayrılıp her biri ufak bir saksıya dikilir ve sulama bakımına devam edilir. Bu kadar faydalı bir bitki olan aloe veranın bakımı görüldüğü gibi oldukça kolaydır. Çok zahmetli bir işi yoktur, hatta 1 ay kadar sulamadığınızda 1 hafta içerisinde tekrar kendine gelir ve canlanır.
Sitemiz üzerinden İstanbul ve Ankara’nın tüm ilçelerine aynı gün teslimat garantili farklı boy ve ebatlarda aloe vera çiçeği siparişlerinizi verebilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasına Kadıköy çiçekçi ve sultanbeyli çiçekçi şubelerimiz üzerinden online servise araçlarımız ile gönderim yapılmaktadır.
Sıcak olması için petegin yakınına koysam olur mu
Direk petek ısısı çiçeğinizi bozar. Lütfen Bitkini direk sıcağa maruz kalmayan oda sıcaklığında bir yerde muhafaza ediniz.
Merhabalar
Aloe vera bitkisini uzun süredir yetıstırmeye calısıyorum . Bitki cemakanla kaplı balkonda duruyor ve direkt güneste almıyor. Humuslu toprak kullanmama ragmen de buyumedı . Saksının en altında tas sonra toprak koyarak dıktım. Bitkı ortalama 2 aydır aynı boyutta neyı yanlıs yapmıs olabılırım ?
Merhaba saksı altına taş koymanıza gerek yok. Bitki öncelikle kökü saksıyı saracağından büyümesi zaman alabilir. Saksı seçiminde aşırı büyük saksı kullanmamaya özen gösteriniz.
Merhabalar, benimde aloeveralarımı yavruları ayırdığımda hazır 10lt.lik marketlerde satılan bitki toprağından kullandım, saksı dibine çakıl koydum. fakat geçtiğimiz hafta küçük küçük sinekler oldu. toprağınımı değiştirmeliyim yoksa ilaç mı vermeleyim (nasıl bir ilaç). ne yapmam gerekir.
Marketten temin ettiğim torflu bitki toprağı uygun mudur?
Merhaba genelde market topraklarında bu tür problemler sık olarak yaşanmaktadır. Saksı altına taş koymadan altı delik bir saksıya kaliteli iç mekan bitki toprağı ile değişim yapabilirsiniz.
yazınız için çok teşekkürler evimde ufacık bir aleoveram var henüz beş yapraklı yaprakları sarardığı için evin ortasına koydum ama bazen perdeyi açmayı unutup çıkıyorum evden bir sorun olur mu
Merhaba karanlık bir ortamda kalırsa yaprakları bozulur direk güneş almayan aydınlık bir ortam olması gereklidir.
içerisinden aldığımız jeli nasıl saklamalıyız. neyin içinde hangi ortamda tutmalıyız
Merhaba ağzı kapalı bir kap içerisinde tutabilirsiniz.