Ateş Çiçeğinin kırmızı, tüp şeklindeki çiçekleri, diğer çiçeklerle kombine edildiğinde ortaya çıkar. Ateş Çiçeği (Salvia splendens), her yaz parlak kırmızı, dik çiçekleri ile bahçe yatakları ve balkonları süsler, dolgu yapar. Peyzaj planlarınız yüzlerce bu ateşli güzellikleri ya da nadir bir çeşit arıyorsanız, tohumdan ateş çiçeğine başlamanıza gerek yoktur. Bitkiler, her baharda çiçek marketlerde ve ev mağazalarında bulabilirsiniz. Ateş Çiçeği, renklerinin canlılığı ve güzel görünümünün yanı sıra yeni yeni sağlık sektöründe kullanılmaya başlanmıştır. Ateş çiçeği bakımı kolay tek yıllık bir bitkidir.

  • Toprak pH’sını, iyi bir toprak drenajına sahip bir bölgede serin yaz iklimlerinde ve yaz güneşi sıcaklığının olduğu bölgede de bakabilirsiniz.
  • Ateş çiçeği, alkalin topraklara karşı hassastır
  • Saksı toprağı dolu kaplarda çiçeği yerleştirin.
  • Toprak pH’sı kükürt ile düşürülebilir, ancak bu genellikle etkili olmak için birkaç mevsim alır.
  • Haftada 2 defa bol su ile besleyebilirsiniz.
  • Direk güneş ışığı alması daha gür açmasına neden olur.

Ateş Çiçeği Anlamı

Ateş Çiçeği’nin en iyi dikim zamanı Mart- Nisan aylarıdır. Gelişimini seyretmek isteyeceğiniz çiçeğiniz, size bol ve güzel ateş kırmızısı çiçekler açana kadar sevginizi de vermeyi unutmayın. Anlamı ise aşkı ve sevgiyi temsil etmesidir. Zor aşkların simgesi olarak ateş çiçeğini yaşam alanlarınızda bulundurabilirsiniz.

Görsel Kaynak: fbts.com/

Ateş Çiçeği Tohumu Ne Zaman Dikilir?

Bitki kompostunu 8 cm. toprak katmanını tüm dikim alanına yayın. Kompostu toprağa 20 cm. derinliğe kadar bir bahçe çapası ile kazın. Ateş Çiçeği fidesini dikin, mümkün olduğunca kök topunun etrafında karışımı koruyun ve kök topun derinliğine hazırlanan zeminde mala ile küçük bir delik açın. 20 ila 30 cm. aralıklarla ilave ateş çiçekleri ekin. Bir yığın dikimde sıraları daha dolgun bir etki için hızlıca sıralayın. Ateş çiçeğini diktikten sonra can suyunu verin. Haftada en az 3 cm. derinliğinde su verin. Yağmur ve bazı bölgelerde yaz sisi, haftalık sulama ihtiyacını azaltır. Çok ıslak veya çok kuru olan ateş çiçeği iyi büyür.
Dengeli bir gübre ile ya granüler ya da suda çözünür, büyüme mevsimi boyunca ekimden sonra ayda bir gübreleyin.  Soğuk havalarda hasar gördüğünde Ateş çiçeğini köklerle birlikte alın.

Çoğaltmak isterseniz çok rahat bunu yapabilirsiniz. Dallarından kırdığınız bir parçayı toprağa ekip düzenli su vermeniz halinde köklenir. Ya da bir bardak suyun içinde bekletip köklendiğini gördükten sonra toprağa dikebilirsiniz.

Görsel Kaynak: plantis.info

Ateş Çiçeği Faydaları

Ateş Çiçeği, Hint geleneksel tıbbında, şekerli diyabet tedavisinde kullanılır. Psikoaktif etkilere sahip olduğu düşünülmektedir. Meditatif etkiler için Salvia divinorum ile birlikte bazıları tarafından kullanılan karışımlar olduğu biliniyor. Ateş Çiçeği, yaprakları ve aynı zamanda çiçekleri kurutularak çay ve diğer yararlı bitkilerle birleştirilerek stresi azaltan etkileri de görülmüştür. Ancak Ateş Çiçeği üzerinde çalışmalar hala sürdürülmektedir.