Kalp kalbe karşı çiçeği, yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Kalp biçiminde karşılıklı yaprakları olan, çiçekleri fasulye şekline benzer. Yapıları mumlu bir yapıya sahiptir. Yapı olarak etli ve sulu bir yapıya sahip olan bu çiçekler yarı sert ve sarıcı bir biçimdedir. Genelde yaprakları uç kısımlarda bulunur. Çok özen göstermeye gerek duymayan bu çiçekler bahçe kumu toprağında bile yetişebilir. Çok fazla soğuğa dayanaklı çiçekler olmamakla birlikte yazları balkonda durabilir fakat eylül aylarında içeri alınması gerekmektedir. Sonbahar ve kış aylarında pek fazla su ihtiyacı olmamaktadır. Haftada bir veya iki kez sulamak yeterli olacaktır. Toprağı fazla ıslak kalmamalı ve kış aylarında yaza göre daha az sulama yapılması gerekmektedir. Kalp kalbe karşı çiçeği oldukça susuzluğa dayanıklıdır. Direk güneş ışığını sevmeyen kalp kalbe karşı çiçeği, yarı güneş gören bir yerde durmalıdır.
- Kış aylarında haftada bir veya iki kere sulamak yeterli olacaktır.
- Yaz aylarında balkonda kış aylarında ise içerde durmalıdır.
- Direk güneşte bırakılmamalıdır.
- Fazla uzamasını istemezseniz eğer uzayan dalları keserek yeniden ekebilirsiniz.
- Yılda bir kere toprağını değiştirmek yeterli olacaktır.
Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Hikayesi
Anavatanı Güney Afrika’dır. Çiçeğin birçok çeşidi vardır. Bunlardan bazıları ise; ceropegia haygartii ve ceropegia woodii’dir. Kökleri patates görünümlü bir yumruya benzemektedir ve bu kökün tamamının toprak içerisinde olması gerekmektedir. Boyları müsaade edilirse eğer 2 metreye kadar uzatabilir. Fakat uzatmak istemezseniz, uzayan yerleri keserek tekrar ekebilirsiniz. Bu şekilde çoğaltma yapılarak yeni ekilen dalında çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Çiçeği uzun yıllar yetiştirebilir hatta kendiniz bile fideleyebilirsiniz. İnce bir dalı dahi tutmakta ve büyümektedir. Bitkinin çiçekleri fanusa benzemekte ve aşağı doğru sarkan yapraklarda aşağı doğru bakmaktadır. Bu çiçekler çoğu zaman belli belirsiz olmakla birlikte çiçek açtığı çoğu zaman fark edilmez.
Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Anlamı
Kalp kalbe karşı çiçeğinin anlamı, yapraklarından gelmektedir. Yaprakları birbirine dönük şekilde kalbe benzemektedir ve bu şekilde çiçeğe bu isim söylenmiştir. Çiçek uzun bir dal da bu şekilde yetişmeye elverişli olduğundan uzayan dalda daha da çok görülebilir yapraklar. Yaprakların renkleri kahverengiden yeşile doğru olmakta ve yapraklar birbirine dönük şekilde büyümektedir. Bu çiçek yapraklarından dolayı genellikle aşk, sevgi anlamına da gelmektedir. Birbirlerine doğru dönük kalp şeklinde yaprakları ile çoğu insan çiçeği aşk ve sevgi anlamı taşındığına inanır.
Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Özellikleri
Kalp kalbe karşı çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Susuzluğa dayanıklı olduğundan sulamayı unutsanız dahi çiçek filizlenmektedir. Boyları 2 metreye kadar ulaşmaktadır. Çoğaltması kolay ve zahmetsizdir. Çoğaltmak için sadece uzayan dalı kesip ekerek de çoğaltma yapmak mümkündür. Direk güneşi sevmezler, hafif gölde bir ortamda uzun yıllar yetişmektedir. Yazları bahçeye veya balkona koyarak da yetiştirmek mümkündür. Yetiştirmesi de kolay olan kalp kalbe karşı çiçekleri salon ortamında rahatlıkla yetişmektedir. Yaprakların arasında belli belirsiz çiçekler açar. Açan çiçekler çoğu zaman fark edilmese bile görülmeye değer güzellikte çiçeklerdir. Yaprak renkleri yeşil ve kahverengi arasında değişmektedir. Yapraklarının üzerinde damar görünümlü desenler bulunmaktadır. Genelde yaprağın zemini yeşil,damar görünümlü desen ise kahverengi olmaktadır. Görenleri kendine hayran bırakmaya yetecek güzellikte bir çiçektir. Topraklama ve gübrelemede çok zahmetli bir iş çıkartmaz. Bahçe toprağında bile yetişebilir. Aşk anlamı da taşıyan bu güzel çiçek evinizin yaz aylarında balkonunu kış aylarında ise salonunuzu şenlendirebilir. Bakım yapmadığınız zaman ölmezler ve sürekli yeşil kalırlar. Susuzluğa dayanıklı olduğundan sulamayı unutsanız dahi ölmezler.
Kalp kalbe cicegimde bibere benzeyen uzantıları çıktı üzerinde çiçeklerde var fakat o bibere benzeyen şey nedir anlayamadım ?