Coğrafik olarak batı ve Güney Afrika bölgelerinde yetişen yaprakları iğne ve tül şeklinde olan diğer adı Latince Asparagus olan kuşkonmaz çiçeği, bulunduğu ortama adeta farklı bir hava katar. İnsanın ruhunu dinlendirir. Evimize iş ortamımıza bir canlılık katar.
- Kuşkonmaz çiçeği dayanıklı bir çiçektir fakat çok aşırı gün ışığına maruz kalmamalıdır. Aksi halde yaprakları zarar görebilir ve ömrü kısalır.
- Kuşkonmaz çiçeği az ışık aldığı zamanlarda ise kendine yeteri kadar besin üretemez ve beslenemediği içinde yapraklarında kararma, solma olur.
- Kuşkonmaz çiçeği aşırı sulanmamalıdır, yaz aylarında haftada 2 defa kış aylarında haftada 1 defa üstten sulandığı zaman çiçek için yeterli olur.
- Sulama konusunda dikkat edeceğimiz temel kural bitkinin suya ihtiyacı olduğu kadar veya parmağımızla kontrol ettiğimiz zaman toprağın kuruluğuna göre sulama işlemini yapmalıyız. Daha sonra bitkimizi hava akımlarından korumalıyız kuşkonmaz çiçeği hava akımlarından hoşlanmaz bu yüzden hava akımını kontrol edebileceğimiz bir yerde yetiştirmeliyiz.
- Diğer yandan gerekli olan vitamin ve mineralleri düzenli bir şekilde vermeli bitkinin gelişimine katkı sağlamalıyız.
- Kuşkonmaz çiçeği bulunduğu ortamdaki yabancı bitki ve cisimlerden etkilenmektedir. Bu yüzden bitkinin etkileşimini diğer unsurlardan kesmeliyiz.
Kuşkonmaz çiçeğine zarar veren nedenleri şöyle açıklayalım. Bitkimizin yer aldığı saksının tabağında bulunan deliklerin olmaması, bu yüzden suyun deliklerden dışarı çıkamaması, bulunduğu toprağın kalitesiz olması, bitkimizin yapraklarında bulunan solucanlar zararlı böcekler, kullanılan kimyasal maddeler bitkimize zarar vermektedir.
Kuşkonmaz çiçeği faydaları
Kuşkonmaz çiçeği faydaları ne diye anlatacak olursak şunları ifade edebiliriz. Kuşkonmaz çiçeği birçok ülkede yemeği ve salatası yapılan bir bitkidir. Asya ülkelerinde oldukça yaygındır. A, B, C vitaminleri açısından oldukça değerlidir. Mide rahatsızlığı olan ülser hastalığında oldukça faydalıdır. Kalsiyum, demir, magnezyum açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Sindirim sistemini rahatlatır, soğuk algınlığı öksürük gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. Egzama gibi birçok cilt hastalığında da oldukça faydalı olan bu bitkinin uzmanlar tarafından daha birçok hastalığa faydalı olduğu belirtilmektedir.
Kuşkonmaz çiçeği çiçek açar mı?
Evet kuşkonmaz çiçeği diğer bitkilerden farklı olarak çiçeklerini tomurcuk halinde açar ve adeta başak gibi görünüm sağlamaktadır.
Kuşkonmaz Çiçeği Fiyatı
- Kuşkonmaz çiçeği fiyatları saksıda 35-50 tl arasında satılmaktadır.
- Bunun yanı sıra çiçek buketlerinde dekoratif süs amaçlı olarak da kullanılmaktadır.
Merhaba
Tulun dalları beyaz renkte. Yapraklar iyi ama acaba mantar olabilir mi? Kopuk gibi .Ne iyi olabilir?
Tesekkurler
Beyaz renk mantara işarettir küf ve mantar ilacı kullanmanız durumunda bitkiniz düzelecektir. Diğer bitkilerden ayrı bir ortama koyunuz aksi halde tüm bitkilerinize sıçrayacaktır.
Kuşkonmazım sarardı dipden kurudu ve sapsarı kaldı…bende dibinden kestim yenice filizlendi birde ne yapmalıyım üzüldüm
Bitkilerin şuan uyku dönemidir. Budama yapıp nisan ayını bekleyin tekrar eski sağlıklı görünümüne kavuşacaktır.